Αθλητισμός - Κορυφαία Απόδοση

Δρομείς

Η βιοανάδραση χρησιμοποιείται σε επαγγελματίες αθλητές και σε αθλητές επιπέδου Ολυμπιακών αγώνων για περισσότερο από 30 χρόνια.
Η ικανότητά της να βελτιώνει την νοητική συγκέντρωση, τον έλεγχο νου-σώματος, και την συνολική αθλητική απόδοση είναι καλά τεκμηριωμένη.

Η Βιοανάδραση EPR (ΗλεκτροΦυσιολογική Αντιδραστικότητα) έκανε το Ολυμπιακό της ντεμπούτο το 2008 στο Ομοσπονδιακό Αθλητικό Νοσοκομείο του Πεκίνου.
Για τέσσερις μήνες πριν τους Αγώνες του Πεκίνου, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 συνεδρίες με 50 γιατρούς και περισσότερους από 200 αθλητές από την Εθνική Κίνας και άλλες Ολυμπιακές Ομάδες.
Τριάντα δύο από τους 100 κατόχους μεταλλίων, ρεκόρ για την Κίνα, συμμετείχαν στο πρόγραμμα διαχείρισης υγείας βιοανάδρασης.

Ευαίσθητοι παράγοντες, όπως η διατροφή, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, τα συναισθήματα, οι αλλεργίες και η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούν να ξεχωρίσουν τους ανταγωνιστές Ολυμπιακής-τάξης που αναμετρώνται σε ίντσες και κλάσματα του δευτερολέπτου.
Για παράδειγμα, υπο-κλινικές διατροφικές ανεπάρκειες ίσως να μειώσουν την αντοχή, να επηρρεάσουν τον ύπνο, να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες και να εξασθενήσουν την απόδοση και την ανάρρωση με αμέτρητους τρόπους.
Τα πρώιμα σημάδια κόπωσης εμφανίζονται από το βιο-πεδίο του σώματος, και μόνο εξετάσεις Ηλεκτροφυσιολογικής Αντιδραστικότητας (EPR) είναι ικανές για τέτοιου είδους ευαίσθητες μετρήσεις.

Το Σύστημα Βιοανάδρασης Xrroid μετρά τις αντιδράσεις των ίδιων των αθλητών, με την χρήση των δικών τους ορίων ως μονάδας ελέγχου, χωρίς να τους συγκρίνει με έναν “κανόνα”, παρότι τα αποτελέσματα βρίσκονται σε καλό συσχετισμό με τα στάνταρ διαγνωστικά τεστ σε περιπτώσεις πιο προχωρημένες.
Με αυτό τον τρόπο, οι ατομικές ανάγκες κάθε αθλητή μπορούν να διαπιστωθούν και να διοθρωθούν ενεργά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης υπερσύγχρονα 3D γραφικά που σκοπεύουν να επιτρέψουν στους αθλητές την οπτική αλληλεπίδραση με το πρόγραμμα, γεγονός που προκαλεί μία σύνδεση μεταξύ νου-σώματος.

Πρόληψη Τραυματισμού και Αντιμετώπιση

Όταν οι αθλητές είναι υγιείς, ισορροπημένοι και έχουν καλές στρατηγικές διαχείρισης του στρες, όπως με την βιοανάδραση EPR, τότε η πιθανότητα τραυματισμού μειώνεται.
Παρακολουθώντας τον αθλητή για πρώιμα σημάδια κόπωσης, είναι ευκολότερο να καθοριστεί και να αντιμετωπιστεί η υπερεκγύμναση, η ασθενής ανάρρωση, η αϋπνία, η διατροφική ανισορροπία, ή άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα τραυματισμού. Φυσικά, δεν μπορούν να προληφθούν όλοι οι τραυματισμοί.

Όταν προκύπτει τραυματισμός, τα προγράμματα Βιοανάδρασης βιοαντήχησης του Xrroid πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τις ιατρικές επεμβάσεις για να επιταχύνουν δραματικά την ίαση και την ανάρρωση.
Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει συχνά.

Ανάρρωση από την Προπόνηση

Οι υπερβολικές απαιτήσεις της προπόνησης παγκοσμίου επιπέδου προϋποθέτουν ποιοτική ξεκούραση και ανάρρωση.
Όλοι οι σημερινοί αθλητές της EPR βιοανάδρασης είναι εντυπωσιασμένοι με τον βελτιωμένο χρόνο ανάρρωσης, όπως τον βιώνουν όταν χρησιμοποιούν τακτικά την συσκευή.
Η γρήγορη ανάρρωση μεταφράζεται σε καλύτερη προπόνηση, αντοχή και βελτιωμένη διαγωνιστική προετοιμασία (ιδιαιτέρως μεταξύ ζεστάματος και γεγονότος).

Κατά την διάρκεια κύκλων προπόνησης μεγάλης έντασης και όσο οι αθλητές πλησιάζουν στην κορύφωση, συχνά έχουν περισσότερα προβλήματα ύπνου, πεπτικά και προβλήματα αναζωογόνησης.
Καθώς το σώμα στρεσάρεται διαρκώς περισσότερο, το αυτόνομο νευρικό σύστημα κολλάει σε κατάσταση “κυριαρχίας του συμπαθητικού”, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού, αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού και συναισθηματικής αποδιοργάνωσης.

Διανοητικό Συναίσθημα

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ικανότητες του Συστήματος Βιοανάδρασης Xrroid είναι η παροχή ενόρασης στις νοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις.
Με έναν εξειδικευμένο διαχειριστή, πολύ συγκεκριμένο συναισθηματικό στρες και ιστορικές πληροφορίες μπορούν να αποκαλυφθούν με εντυπωσιακή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.
Η συζήτηση για το σχετικό συναισθηματικό στρες με τους αθλητές βοηθάει στην επικύρωση των συναισθημάτων και βοηθάει εκείνους να κατανοήσουν συνειδητά την επίδραση που έχουν αυτοί οι συναισθηματικοί παράγοντες στην απόδοσή τους.

Όλοι οι αθλητές έχουν γεμάτες ζωές και ο αθλητισμός είναι ένα μόνο μέρος τους.
Η ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ανησυχίες τους για την οικογένεια, τους συναθλητές και τους προπονητές, τα οικονομικά, τις σχέσεις, την πίεση του ανταγωνισμού και άλλα γεγονότα στην ζωή τους έχει βαθιά επίδραση στην ανταγωνιστικότητα.
Αυτή η ικανότητα αποτελεί ένα τέλειο συμπλήρωμα για την αθλητική ψυχολογία και για την νοητική προσαρμογή που πραγματοποιείται από τους εκπαιδευμένους συμβούλους και προπονητές των αθλητών.

(C) Biotherapy - All Rights Reserved
powered by
page generated in 21ms (0 queries, 0ms)
invisible cron image