Η Ιστορία της Βιοανάδρασης

Το Σύμπαν

Η ακρίβεια και αξιοπιστία των οργάνων βιοανάδρασης, ειδικότερα του συστήματος Xrroid, βασίζεται σε δεκαετίες έρευνας στους τομείς της Ιατρικής, της Βιο-ενεργειακής ιατρικής και της Ιατρικής βιο-ανταπόκρισης.
Ενσωματώνει μερικά από τα καλύτερα στοιχεία της ηλεκτρο-ιατρικής, της δονητικής ιατρικής και της ενεργειακής ιατρικής.

Η ηλεκτρο-ιατρική, ή η χρήση ενεργειακών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση σωματικών ασθενειών, θεωρείται μία από τις παλαιότερες και πιο τεκμηριωμένες γνωστές επιστήμες.

Οι πιο εξευγενισμένες και σε βάθος εφαρμογές χρησιμοποιώντας την έννοια του ηλεκτρισμού του σώματος έχουν μόλις τώρα ανακαλυφθεί.
Αλλά η μακρά ιστορία σημαντικών επιστημόνων και στοχαστών που συνεισέφερε σε αυτή την γνώση είναι εντυπωσιακή.

Ιστορική Αναδρομή Βιοανάδρασης

Ακολουθεί ένα μικρό στιγμιότυπο μερικών από τις πιο κρίσιμες ανακαλύψεις και επιρροές στον τομέα.
Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πρωτοπόρους που χρησιμοποίησαν ηλεκτρικές αντιδράσεις για να μάθουν περισσότερα για την κατάσταση του σώματος και να το βοηθήσουν να αυτο-ιαθεί.

5ος αιώνας π.Χ.
Οι Έλληνες φιλόσοφοι Δημόκριτος και Λεύκιππος υποστήριξαν ότι η ύλη ήταν φτιαγμένη από ελάχιστα, αόρατα μέρη που ονομάζονταν άτομα, ή στα Ελληνικά, “α-τομο”, περιλαμβανομένου του ανθρώπινου σώματος.
Επαγγελματίες γιατροί της αρχαίας Ελλάδας έμαθαν επίσης ότι οι ηλεκτρικές αντιδράσεις που εκπέμπονται από τα ηλεκτρικά χέλια στα κλινικά ποδόλουτρα ανακούφιζαν τον πόνο και παρήγαν μία ευνοϊκή επιρροή στην κυκλοφορία του αίματος.
46 μ.Χ.
Οι γιατροί Λάργος και Διοσκουρίδης τεκμηρίωσαν ουσιώδη θεραπευτικά αποτελέσματα με ηλεκτρικά φορτία στις κυκλοφορικές διαταραχές και στην διαχείριση του πόνου από νευραλγίες, πονοκεφάλους και αρθρίτιδες.
1700
Πολλοί Ευρωπαίοι γιατροί χρησιμοποίησαν ελεγχόμενα ηλεκτρικά φορτία από ηλεκτροστατικές γεννήτριες σχεδόν αποκλειστικά για πολυάριθμα ιατρικά προβλήματα, περιλαμβανομένων των πόνου, τραύματος και κυκλοφορικών διαταραχών.
Επίσης, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ανέφερε ανακούφιση από τον πόνο με την χρήση ηλεκτρικών φορτίων για καταστάσεις όπως “ψύξη.”
1840
Το πρώτο Αγγλικό τμήμα ηλεκτρικής θεραπείας ιδρύθηκε στο Νοσοκομείο Guy’s, από τον Dr. Golding Bird.
Η ηλεκτρική ανακάλυψη του Galvano οδήγησε στην χρήση των μηχανικά παλλόμενων Γαλβανικών φορτίων.
1860
Αρχή της Φαραδικής Διέγερσης. Ο Bristow αναπτύσσει το Πηνίο του Bristow, χρησιμοποιώντας την αρχή του Faraday για τον ηλεκτρο-μαγνητικό έλεγχο της ηλεκτρικής τάσης.
Η Ανακάλυψη του ηλεκτρικού Σώματος από τον Michael Faraday.
Ο ηλεκτρισμός χρησιμοποιείται σε όλο το σώμα. Συγκεκριμένα νεύρα φτιαγμένα από κύτταρα που ονομάζονται νευρώνες μεταφέρουν ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο από κάθε μέρος του σώματος και από τον εγκέφαλο σε όλα τα μέρη του σώματος. Αυτά τα νεύρα μεταφέρουν ηλεκτρισμό ακόμα και από το ένα μέρος του εγκεφάλου στο άλλο.
Γενικά, αυτός είναι ο τρόπος που ο εγκέφαλός μας μάς βοηθάει να πάρουμε πληροφορίες από τις αισθήσεις μας, επεξεργάζεται τις πληροφορίες και μας βοηθά να ελέγξουμε τους μύες και τα όργανά μας.
Οι ιστορικοί της επιστήμης αναφέρουν τον Faraday ως έναν απο τους καλύτερους πειραματιστές στην Ιστορία της Επιστήμης.
1891
Ο Nikola Tesla παρουσιάζει μία εργασία για την ‘Ηλεκτρική Μηχανική’, σχετικά με την ιατρική εφαρμογή των φορτίων υψηλών συχνοτήτων.
Σημειώνει ότι όταν το σώμα διαπερνιέται από εναλλασσόμενα φορτία πάνω από μία συγκεκριμένη συχνότητα, παρατηρείται θερμότητα.
1897
Ο Thompson ανακάλυψε τα πρώτα συστατικά μέρη του ατόμου: το ηλεκτρόνιο, ένα σωματίδιο με αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο.
1905
Ο Einstein επιβεβαιώνει την θεωρία του Plank δείχνοντας ότι η ενέργεια του φωτός καθορίζεται από την συχνότητά του, όπου E=hf.
1910
Περίπου το 50% όλων των γιατρών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν ηλεκτρική ιατρική στην καθημερινή τους πρακτική.
1920 και 1930
Ο Dr. Royal Raymond Rife κατάφερε μάλλον εξαιρετικά κατορθώματα στην ιατρική και στην βιολογία χρησιμοποιώντας συχνότητες.
1929
Ο Lakhovsky εκδίδει το βιβλίο του “The Secret of Life”.
Διεξάγει μελέτες και συμπεραίνει ότι τα κύτταρα έχουν αντίσταση, χωρητικότητα, και αγωγιμότητα και λειτουργούν σαν συντονισμένα ηχητικά κυκλώματα, ικανά να απηχήσουν σε μία ηχητική συχνότητα όταν εκτίθενται σε μία σειρά συχνοτήτων.
1920 – 1960
Εκτεταμένη έρευνα στην Βιο-ενεργειακή βιοανάδραση από τους Rife, Tesla, Miller.
Η Βιοενεργειακή Βιοανάδραση μελετήθηκε ως αποτέλεσμα ηλεκτρικών σημάτων στην επούλωση τραυμάτων και ελαττωμάτων.
1944
Ο SchrЪdinger έγραψε το “Τί Είναι Ζωή;” που περιέχει μία συζήτηση για την νεγεντροπία (τα πράγματα μπαίνουν περισσότερο σε τάξη) και για την έννοια των περίπλοκων μορίων με τον γενετικό κώδικα για τους ζωντανούς οργανισμούς.
Στο βιβλίο του γράφει ότι το DNA και συνεπώς η βιολογία έχει Κβαντική και όχι θερμοδυναμική φύση.
Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του James D. Watson, το DNA, το Μυστικό της Ζωής, το βιβλίο του SchrЪdinger έδωσε στον Watson την έμπνευση να ερευνήσει τα γονίδια, γεγονός που οδήγησε στην ανακάλυψη της διπλής ελικοειδούς δομής του DNA.
1950
Μελέτες που αξιολογούν την ηλεκτρική αντιδραστικότητα άρχισαν με τις έρευνες του Dr. Reinhold Voll.
Ο Voll μπόρεσε να μετρήσει τις αλλαγές στην αντίσταση του δέρματος στα σημεία βελονισμού και να δείξει ότι το σώμα αντιδρά ηλεκτρικά στα πράγματα που χρειάζεται και αντίστοιχα είναι σε θέση να αντιδράσει σε πράγματα που του είναι επιβλαβή.
1955
Ο Dr. James Pershing Isaacs τυπώνει την δουλειά του για το “Συμπληρωματικό στην Ιατρική”, και ορίζει την Βιολογία ως Κβαντική.
1959
Το Βραβείο Νόμπελ στην Χημεία, το 1959 δόθηκε στον Jaroslav Heyrovsky “για την ανακάλυψη και ανάπτυξη των μεθόδων και της ανάλυσης του πολαρογραφικού Βολτόμετρου”.
Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχει μία ενεργειακή υπογραφή Βολτομετρικού πεδίου γύρω από κάθε αντικείμενο.
Δεκαετία του 1970
Η Διαδερμική Ηλεκτρική Νευρική Διέγερση (TENS) είναι γνωστή ως μία βιώσιμη μέθοδος για την διαχείριση του πόνου από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών (FDA).
Πολλές Αμερικανικές εταιρείες αρχίζουν την παραγωγή συσκευών TENS.
Αναπτύχθηκε ο καρδιακός βηματοδότης.
1985
Ο Becker δημοσιεύει “Το Ηλεκτρικό Σώμα”. Οι θεωρίες του προκαλούν την κατοχυρωμένη μηχανική κατανόηση του σώματος.
Με αυτά τα ερευνητικά ευρήματα, είναι σε θέση να αποκαλύψει στοιχεία που οδηγούν σε μία καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας ίασης και της ζωτικής σημασίας του ηλεκτρισμού για την ζωή.
Ο Becker άρχισε να εξετάζει γιατί τα κανονικά οστά ιαίνονται, και έπειτα ερεύνησε τους λόγους για τους οποίους τα οστά αποτυγχάνουν να ιαθούν σωστά.
Τα πειράματά του έγιναν κυρίως με σαλαμάνδρες και βατράχους, και το αντικείμενό του επεκτάθηκε στην μελέτη της ανάπλασης έπειτα από κακώσεις, όπως ο ακρωτηριασμός των άκρων. Υποψιάστηκε ότι το ηλεκτρικό πεδίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των διαδικασιών ανάπλασης, και έτσι χαρτογράφησε την ηλεκτρική δυναμική σε διάφορα μέρη του σώματος κατά την διάρκεια της ανάπλασης.
Αυτή η χαρτογράφηση έδειξε ότι τα κεντρικά μέρη του σώματος ήταν κανονικά θετικά και τα άκρα αρνητικά.
Όταν ένα άκρο μίας σαλαμάνδρας ή ενός βατράχου ακρωτηριαζόταν, η τάση από την τομή άλλαζε από περίπου -10 mV (millivolts) σε +20 mV ή περισσότερο την επόμενη μέρα—ένα φαινόμενο που ονομάστηκε φορτίο από τραυματισμό.
Σε έναν βάτραχο η τάση απλά θα άλλαζε προς το κανονικό αρνητικό επίπεδο σε τέσσερις εβδομάδες περίπου, και δεν θα συνέβαινε καμία ανάπλαση του άκρου.
Σε μία σαλαμάνδρα, ωστόσο, η τάση θα άλλαζε κατά την διάρκεια δύο εβδομάδων από τα +20 mV σε -30 mV, και έπειτα θα ομαλοποιούνταν (στα -10 mV) μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες—και το άκρο θα αναγενιόταν.
1988
Η συσκευή ενεργειακής ιατρικής ηλεκτρο-βελονισμού του Voll έχει εγκριθεί από τον FDA. (η συσκευή Voll ήταν μία μονοδιάστατη μέτρηση της αντίστασης του δέρματος)
1989
Ο FDA εγκρίνει την συσκευή βιοανάδρασης Xrroid του Καθηγητή Nelson, που είναι μία τριανυσματική συσκευή τριών διαστάσεων που στέλνει και μετρά την τάση.
2010 έως σήμερα
Σήμερα, χιλιάδες Γιατροί και Ιατρικοί Ερευνητές παγκοσμίως ερευνούν την ηλεκτρο-ιατρική και την βιοανάδραση ως αποτελεσματικές εναλλακτικές των παραδοσιακών θεραπευτικών μεθόδων.
Αυτές οι λεωφόροι οδηγούν σε νέες δυνατότητες στην θεραπεία ιατρικών καταστάσεων όπως ο τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης, η μυϊκή αποκατάσταση, η νευρική ανάπλαση, εγκεφαλική διέγερση, διαταραχές κύστης, καρδιοπάθειες, όγκοι και άλλες χρόνιες καταστροφικές ασθένειες και διαταραχές.
(C) Biotherapy - All Rights Reserved
powered by
page generated in 21ms (0 queries, 0ms)
invisible cron image